Selfmade

Publicerat på fredag 10 decembernyhet

För den som är glad i handarbete och pyssel är Selfmades nya butik på Rosenlundsgatan 8 ett måste att besöka! Tidigare gick de under namnet Stoff & stil, och Göteborgsbutiken är flaggskeppet för det nya konceptet Selfmade i Sverige. Här kan du göra allt från att låna symaskin på plats till att upptäcka nya kreativa utlopp. Kristina Lindau, som är verksamhetschef för Selfmade i Sverige, ser fram emot vintern i den nya butiken.

Tidigare hade ni en butik i Bäckebol, varför kändes innerstaden mer rätt för er nu?
– Det är en del i vår process, en konvertering från Stoff & stil-namnet till Selfmade som är vårt nya namn. Så vi har ett helt nytt koncept i företaget, som handlar om att lyfta, promota och stödja att man ska göra saker själv av olika anledningar. I och med detta så behöver vi faktiskt lite ytor i våra butiker för att kunna nå ut med detta. Framförallt är det att vi vill kunna ha workshops på plats för att lära ut, men även tillhandahålla ytor där man kan sitta och skapa och sy. Då kändes det väldigt rätt att byta plats till ett kreativt område så som Rosenlund är.

Vad kommer ni att ha för typer av aktiviteter i butiken under vintern?
– Det kommer vara en aktivitet i veckan året ut. Vi har redan haft kvällar då vi sytt till exempel hattar och hundvästar. Sedan kommer vi att ha hur man gör en tomte, en julstrumpa och babygrejer. Det är olika teman för att nå olika människor som också är på olika nivåer i sömnad. Vi testar nu i höst och vinter för att se vad är det kunderna vill ha. Dessutom kommer vi att ha ett antal extra event här i Göteborg, som vernissager och en modeshow.

Butiken i Rosenlund är som sagt den första ut i Sverige med konceptet Selfmade, men hur har det funkat på andra ställen hittills?
– Fantastiskt bra. Vi började i Berlin, där det är väldigt uppskattat och eftertraktat. Det blir ett helt nytt sätt att träffa och nå kunderna på, där vi kan kommunicera om vad det är just du ska pyssla, sy eller kreera. Vi har även breddat vårt sortiment ännu mer, för att tillhandahålla allt möjligt som kan behövas.

Det känns som att många är sugna på sömnad nu. Till exempel har det sålts väldigt mycket symaskiner de senaste månaderna har man kunnat läsa om.
– Ja! Det är jättemånga som har gjort lite förr och tappat det, och som behöver en liten knuff för att komma igång igen. Sedan är det många som har börjat under pandemin för att de behövde något att göra, som behöver fortsätta lite. Även stickning och virkning, och för dem som är sugna på det kommer vi att ha en kväll där vi ska sticka en halsduk. Men det är bara att gå in och låna en symaskin eller overlock-maskin när som helst, eller bara för att prata med oss om sitt projekt och få lite råd och tips.
 

Rosenlundsgatan 8
stoffochstil.se/selfmade

Text: Sofia Rönnkvist
​​​​​​​Foto: Selfmade

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.