Spökande skyltfönster

Publicerat på Tuesday, October 27nyhet

Levande spöken i skyltfönster.

Vad är det som rör sig i skyltfönstret? Vågar du titta närmare?
Varje dag mellan den 28 oktober–1 november kan du se vålnaderna vakna till liv i skyltfönsterna på Korsgatan och Östra Hamngatan. Kl 13.00–16.00 är det lite mindre läskigt och kl 17.00–20.00 blir det en riktigt hårresande show! Rekommenderad ålder från 9 år.

Spökande skyltfönster Korsgatan 24
En gång i tiden var det här ett populärt konstmuseum, där besökare minglade med konstnärer på välfyllda vernissager. Men så hände något. Ingen vet exakt vad, eller hur, men museet övergavs plötsligt en dag och konstverken lämnades åt sitt öde. Det sägs dock att de vackra salarna inte står helt tomma. Varje höst dyker det upp nya skulpturer och tavlor, och vissa hävdar att de sett en “spökvernissage” med bleka besökare.

Spökande skyltfönster Östra Hamngatan 32
För länge sedan, när Göteborg fortfarande hade stadsmurar, bödlar och vallgravar, låg det en kyrkogård precis där du står nu. Det sägs att de som begravts här vaknar till liv några dagar varje höst, när vinden viner runt gator och torg och löven börjat falla från träden. Oj? Vad var det som lät? Såg du skuggan i hörnet? Och var den där kistan verkligen öppen förut?

  •  28 okt. 2020 – 1 nov. 2020
  •  Östra Hamngatan 32 och Korsgatan 24

För mer information om spökande skyltfönster, kontakta:
jenny.schmidt@innerstadengbg.se