Stadsbiblioteket 300m2 har öppnat på Gustaf Adolfs torg

Publicerat på måndag 24 januarinyhet

Stadsbiblioteket 300m2 har öppnat igen i nya lokaler på Östra Hamngatan 32. Fokus ligger på inspiration, nyheter, boktips och snabba besök. “Även för besökare som har bråttom mellan buss och spårvagn ska det kännas smidigt och enkelt att använda biblioteket”, säger Anna Petrén Kihlström, verksamhetsområdeschef för Stadsbiblioteket.

Den 12 december stängde Stadsbiblioteket 300m2 på Södra Hamngatan 57 och sedan dess har arbete pågått med att flytta och göra i ordning biblioteket på Östra Hamngatan 32 vid Gustaf Adolfs torg. Det har nu öppnat igen för besökare även om allt inte är riktigt klart än.

– Det känns härligt att äntligen kunna välkomna alla biblioteksbesökare till våra nya, fina lokaler och att kunna fortsätta att ha en hög servicenivå för göteborgarna, säger Anna Petrén Kihlström, verksamhetsområdeschef för Stadsbiblioteket.

Nytt läge ger möjligheter

Förhoppningen är att inspirera besökarna att läsa mer och låna böcker genom att visa nyheter, ge boktips och erbjuda färdiga bokkassar för barn. Det ska vara enkelt att hämta reserverade böcker och lämna tillbaka böcker. Det finns ett bokinkast på utsidan som alltid är öppet.

– Med det här nya läget får vi dessutom en fantastisk möjlighet att locka in helt nya biblioteksanvändare och visa vad biblioteken i Göteborg kan erbjuda, säger Anna Petrén Kihlström.

Öppettider

Stadsbiblioteket 300m2 är öppet på vardagar 8-20.
Lördag och söndag är det öppet 10-18.
Öppettiderna kan variera vid storhelger och röda dagar.

Källa: Vårt Göteborg

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.