1

Tradition utmärker årets bästa skyltfönster

Publicerat på Wednesday, December 16nyhet

Mellan den 1a och 3e advent har 43 verksamheter i Göteborgs innerstad tävlat om den bästa julskyltningen. Besökarna har röstat och juryn har sagt sitt. Nu står det klart att vinnaren i kategorin kedja/varuhus är Norrgavel på Magasinsgatan 22 och Ströms på Kungsgatan 27 vinner kategorin fristående verksamhet.

Det är fantastiskt roligt! Vi är mycket tacksamma över att besökarna har valt att rösta på vårt skyltfönster. Det värmer lite extra i denna utmanande tid, säger Dan Rudhag på Ströms.

Wow va kul! Det var fantastiskt roligt att göra skyltfönstret tillsammans med personalen då vi samtidigt skålade i glögg och åt pepparkakor. Som kronan på verket blev det en vinst. Vi är innerligt tacksamma för alla som har röstat oavsett om det var på plats eller på distans och för alla som fortsätter att handla hos oss, säger Elin Claeson på Norrgavel.

Norrgavel får nu fira vinsten hos John Scott’s Palace och Ströms får fira vinsten hos restaurang Noot som sponsrat tävlingen.

Kedja/varuhus: Norrgavel, Magasinsgatan 22
Juryn motiverar:

Norrgavel lyckas med äkthet på ett innovativt och kreativt vis kombinera de allra flesta detaljer som hör julen till. Detaljrikedomen skapar ett fantastiskt helhetsintryck. Det traditionella mixas med det aktuella – jul, natur och hållbarhet. Juryn var eniga om att bidraget passar väl in på 2020 då många har sett om sitt hus och hem.

Fristående verksamhet: Ströms, Kungsgatan 27
Juryn motiverar:

Skyltfönstret fyller besökaren med värme. Ett mekaniskt tåg, en vacker julgran och traditionella färgskalor väcker tanken på jul från en svunnen tid. Trygghet är känslan som Ströms lyckas förmedla med sitt bidrag.

I juryn deltog fjolårets vinnare i tävlingen MUSAs ägare Katarina Nordström och Noa Noas butikschef Jessica Deniz, NKs varuhuschef Helene Ellebo, Hotel Royals vd Markus Oddestad och Innerstaden Göteborgs vd Lena Dalerup.

Vid frågor, kontakta
Projektansvarig Erika Kern, 0709 63 23 72, erika.kern@innerstadengbg.se
VD Lena Dalerup, 0762 13 053, lena.dalerup@innerstadengbg.se