Tusse kommer till Barnens Dag Göteborg 6 maj

Publicerat på onsdag 19 aprilnyhet

Lördag 6 maj bjuder Innerstaden Göteborg in till en folkfest med barnen i centrum. Barnens Dag 2023 har ett fullspäckat och inkluderade program med 10 evenemangsplatser och över 130 programpunkter. En av årets stora höjdpunkter är att Tusse, folkkär Melodifestivalvinnare och ambassadör för Sverige för UNHCR, uppträder på Stora scenen i Bältespännarparken.

– Vi är så glada att få ha med fantastiska Tusse under Barnens Dag 2023! Han är en stor förebild för många barn och unga och sprider otrolig energi och kärlek till alla han möter, säger Elin Schlyter, evenemangsansvarig Barnens Dag 2023.

Tusse tog hela Sverige med storm när han 2019 tog hem vinsten i programmet Idol. Sedan dess har han även vunnit Melodifestivalen 2021 och samma år representerat Sverige i Eurovision Song Contest. Från kl. 13.00 den 6 maj intar Tusse Stora scenen i Bältespännarparken och bjuder på kostnadsfri underhållning under Barnens Dag.

Sverige för UNHCR ny partner
Fokus för årets evenemang är barns rättigheter, hållbarhet och miljö samt barns hälsa och rörelse. Centrumföreningen Innerstaden Göteborg arrangerar Barnens Dag 2023 tillsammans med en ny partner, Sverige för UNHCR, som har en central roll i årets evenemang. Under dagen inleder Innerstaden Göteborg och Sverige för UNHCR, med välkomsttal kl. 10.30 på Stora scenen.

– Jag är väldigt tacksam över det här partnerskapet med Barnens Dag Göteborg. Det ger oss en fantastisk möjlighet att berätta om UNHCR:s livräddande arbete för människor på flykt världen över, säger Åsa Widell, generalsekreterare Sverige för UNHCR.

Programmet
Barnens Dag arrangeras för 5 året och syftar till att ge barn och deras familjer en minnesvärd dag tillsammans i Göteborgs innerstad. Utöver Tusses uppträdande och flera spännande prova-på-aktiviteter bjuder programmet på allt från kanalstäd med Paddan till högläsning med drag queens, Superhjältar mot cancer, möt räddningstjänst och polis och njut av underhållning från GöteborgsOperan och ungdomsorkestern Göta Lejon.

– Förra året var en stor succé och vi ser fram emot att välkomna alla barn och familjer till Barnens dag 2023. Syftet med dagen är att ge besökare en unik och kostnadsfri upplevelse och underhållning i innerstaden, alla göteborgares vardagsrum. Samtidigt vill vi också visa upp det breda utbudet som erbjuder något för alla, säger Lena Dalerup, vd Innerstaden Göteborg.

Om Tusse
Tusse är en av Sveriges största artister, 2021 vann han Melodifestivalen med sin låt ”Voices” och representerade Sverige i Eurovision Song Contest samma år. Tusse har även deltagit i TV-programmet Idol där han tog hem vinsten 2019.

Om Barnens dag 2023

  • Evenemanget är gratis att besöka och öppet för alla.
  • Pågår lördag 6 maj, kl. 10.00-17.00.
  • Ledord: Glädje – Omtanke – Hållbart
  • Fokus på barns rättigheter, miljö och hållbarhet samt barns hälsa.
  • · En heldag med barnen och barnperspektivet i fokus.
  • Huvudpartner för evenemanget är Sverige för UNHCR.

Partners
Aktivitetshyra, Alecta, Anläggningsbolaget, Balder, Bostadsbolaget, ByggGöta, Göteborg & Co, Higab, Köpmannaförbundet, Linhultska stiftelsen, Moberg Bil, Nordstan, Saluhallen, Stena fastigheter, Svenska Hus, Vasakronan, Walborg Ventures, Wallenstam.

Foto: Gustav Ike Nielsen

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.