uno form

Publicerat på fredag 10 decembernyhet

Att köket är hjärtat i hemmet har fått en ännu starkare innebörd under perioden nu när vi varit hemma mer än någonsin. Där samlas vi för samtal, det görs läxor och såklart lagas det mat. Nu när festerna kommit tillbaka är det heller ingen som vill lämna köket, utan man får nästan dra ut gästerna. Det är där uno form, med sin nya inredningsstudio och butik vid Kopparmärra, får drömmar att slå in.

På anrika Lilla Nygatan har Helene Löfgren, Linda Andersson och Sofie Caesar skapat en inspirerande oas i det danska inredningsvarumärket uno forms namn. Alla tre är de inredningsdesigners, som med olika långa bakgrunder inom företaget gick samman för att skapa den perfekta studion för att visa upp de danska designklassikerna för kök, badrum och garderober som de erbjuder.

– Vi har skapat mer av en köksstudio än en traditionell köksbutik. Det ska kännas som om man kommer in till någons hem här i studion, med en inspirerande och härlig känsla. Hela vår köksö är full med prover som vi kan plocka fram till kunderna, men det som man ska slås av är en hemmakänsla när man kommer in här. Det här var den minsta lokalen vi tittade på, men det blev utan tvekan den bästa, berättar Linda. uno form är ett varumärke som funnits sedan 60-talet, och allt är handgjort i en liten fabrik i Danmark. Det görs även efter varje kunds beställning, så ingenting ligger och väntar på hyllor för att komma ut i butiker. Den filosofin har även fått styra den övriga inredningen i studion, som är långt ifrån bara styling.

– Hittar du något du gillar hos oss så kan du ta med det hem, vilket är väldigt uppskattat av våra kunder. Det är en del av vårt koncept, att vi säljer allt du ser. Vi har handplockat varenda varumärke och det är roligt att kunna erbjuda ett unikt urval som verkligen representerar oss, säger Sofie som är inköpsansvarig.

Under de månader som de haft öppet har de fått besök av kunder som kommit in bara för att berätta hur mycket de älskar sina kök från uno form, som vissa haft i fler än 20 år. För som vissa lampor eller möbler är designklassiker är uno forms varor det i köksvärlden. De säljs till och med på auktion när det är dags för det att lämna någons hem. För den som är nyfiken på hur köken ser ut planerar de en lite extra festlig eftermiddag den 10 december mellan 15-17.

– Vi kommer att ha erbjudanden på lös inredning och bjuda på något gott att dricka. Så får man komma in här och prata inredning, design, Göteborg och julen tillsammans med oss och upptäcka lokalen, berättar Helene.
 

Lilla Nygatan 2B
unoform.se

Text: Sofia Rönnkvist
Foto: pressbild/uno form

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.