Urban by ESNY – Göteborg

Publicerat på torsdag 9 decembernyhet

Efter att Eklund Stockholm New York hade funnits i Stockholm i ett par år bestämde sig Azad Daoud och ESNY-grundaren Niklas Berntzon för att starta ett systerbolag som skulle erbjuda premium mäklartjänster utanför stadskärnan. Resultatet blev mäklarfirman Urban by ESNY, som sedan snart fyra år tillbaka finns i Göteborg.

Det är utanför stadskärnan det nya händer och tar form. Här uppkommer de trender inom musik, mat, kultur och design som sedan tar över världen, och det är här staden växer som mest. Denna insikt är utgångspunkten för Urban by ESNY, som vill få fler att upptäcka, uppleva och bo i stadens förorter och ge de fantastiska platserna utanför stadskärnan den uppmärksamhet de förtjänar. Urban by ESNY finns i samma lokaler som Eklund Göteborg New York, på Vallgatan 1 vid Kaserntorget. Urban fokuserar på bostäder utanför citykärnan, Eklund Göteborg New York på de mer centrala objekten. Med andra ord – om du vill hitta, eller sälja, ett radhus i Kvillebäcken eller en bostadsrätt på Hisingen så är Urban by ESNY rätt val för dig.

– Vi arbetar på samma sätt oavsett om vi jobbar med Eklund eller Urban, berättar Daniel Sülla, vd för Eklund Göteborg New York. Det handlar om varumärkesplacering. Kommer du till en bilhandlare har de olika modeller för olika behov, även om fabrikatet är det samma och förknippas med samma kvalitet. Vi märker att andra bolag tittar på en liknande modell för att finnas där köparen är. För oss är det häftigt att vara de första som gör det i denna utsträckning.

Urban by ESNY 
Urban by ESNY som varumärke växte fram ur det arbetssätt som Eklund Stockholm New York etablerade när Fredrik Eklund och Niklas Berntzon grundade firman. Sedan har det anpassats för att möta marknaden lokalt. I oktober i år slogs dörrarna till det nya kontoret i Solna upp, och firman tar snabbt marknadsandelar i både Göteborg och Stockholm.

– Urban innebär för oss egentligen nya stadsdelar. Vi såg att behovet av en sån här firma fanns och skapade därefter varumärket för att möta våra kunders önskemål. I och med uppdelningen av varumärket så hamnar de kunder som letar i den centrala delen av Göteborg i ett register och de som letar i de nya stadsdelarna i ett annat kundregister vilket gör vårt arbete som mäklare mer effektivt. På det här sättet får vi en mindre men mer fokuserad kundgrupp för respektive område, vilket gör att vi alltid har aktiva och intresserade köpare att kontakta för den specifika säljarens bostad, berättar Daniel Sülla.

Fokus för såväl ESNY som Urban by ESNY ligger snarare på kundnytta för köpare och säljare, än jakten på snabba sälj eller att se störst ut. Om säljaren känner att priset, känslan, och köparen blev rätt – då har mäklaren gjort ett bra arbete.

– Vi låter våra försäljningar tala för sig själva. Vill man få bevis på att det vi gör är i toppklass, kan man som intresserad säljare bara följa våra slutpriser. Köparna brukar säga att det blev lite dyrare än de hade tänkt sig, men att de känner sig mer säkra på vad de köpt än de skulle ha varit i andra fall, säger Daniel Sülla.

En snabbfotad mäklarfirma  
Urban by ESNY är medvetet en liten, familjär, och fokuserad mäklarfirma. Idén är att det ska finnas en flexibilitet i arbetssättet, något som bara går att behålla med en mindre och mer organiserad byrå. Att arbeta med olika samarbetspartners, och att snabbt kunna byta annonslösningar utifrån rådande data om människors beteendemönster, är bara några av de styrkor en byrå som Urban by ESNY erbjuder.

– Marknaden är i ständig förändring och vår förmåga till anpassning är en viktig faktor, utvecklar Daniel Sülla. Allt handlar i slutändan om att vi ska vara till så stor nytta för våra kunder som möjligt. Vi erbjuder en trygg och noggrann premiumtjänst, som tillsammans med en marknadsplan som inte följer lågprisbolagens eller kedjornas – och att vi som mäklare inte tar oss an uppdrag bara för att ta marknadsandelar – ser våra säljare hur deras försäljningar skiljer sig positivt från deras grannars försäljningar.

Om man vill sälja med Urban by ESNY, hur gör man då?
– Då kontaktar man oss för ett möte, så sätter vi oss ned och skräddarsyr en lösning som passar just för din bostadsaffär, säger Daniel Sülla.

Webb: urbanbyesny.se
E-post: info@urbanbyesny.se
instagram: UrbanbyESNY

 

Text: Jonas Källgren
Foto: Martin Simonic

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.