Urban Outfitters till Göteborg

Publicerat på måndag 18 septembernyhet

Mode- och heminredningskedjan Urban Outfitters öppnar sin första butik i Göteborgs innerstad. Planen är att öppna på Kungsgatan i vinter.

Den amerikanska kedjan ska enligt pressmeddelande ta över Sigillets 1444 kvadratmeter stora lokal på Kungsgatan 46, där Weekday tidigare varit etablerat. 

– Vi är tacksamma för att Urban Outfitters har valt oss som hyresvärd för sin första etablering i Göteborg och stolta över att få en välkänd och stor internationell aktör inom detaljhandel som hyresgäst. Denna hyresgäst kommer bidra med ett stort mervärde till detaljhandelsutbudet i Göteborgs innerstad, och särskilt Kungsgatan som är ett levande och attraktivt stråk för detaljhandel. Vi ser fram emot att besöka Urban Outfitters butik när de öppnar i höst, säger fastighetsägaren Sigillets vd Henrik Nilsson i en skriftlig kommentar.

Målsättningen är att öppna i slutet av november eller början av december. 

Mode och inredning till universitetsstudenter

Urban Outfitters grundades i USA år 1970, vid University of Pennsylvania. Då var tanken att sälja begagnat mode och inredning till universitetsstudenter.

I dag har kedjan över 200 butiker i Europa och USA och säljer egna dam- och herrkläder och inredning. I Sverige finns i nuläget bara en butik på Sergelgatan i Stockholm.

Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.