Världens längsta spökparad i Göteborg

Publicerat på måndag 31 oktobernyhet

Sugen på att hitta på något spännande och läskigt på höstlovet? Som ett crescendo på Höststaden i Göteborg hemsöker spöken den klassiska sightseeing-båten Paddan. Dessutom bjuds göteborgarna in att slå rekord som världens längsta spökparad, tillsammans med den spöksminkade ungdomsorkestern Göta Lejon.

Vid tre tillfällen, 1, 3 och 5 november klockan 12:00, förvandlas Paddan-båten till Spökbåten i Vallgraven. Där kommer åtta skådespelare i spökutklädnad framföra ett dramatiskt utagerande, som förstärks av teatrala effekter med musik, rökmaskin och ljussättning. Båten avgår från Kungsportsplatsen, åker långsamt i kanalen och göra korta stopp längs vallgraven.

– Det händer mycket i Göteborg under höstlovet. Vår förhoppning är att skapa ytterligare spännande händelser och att många göteborgare tar sig in till stan och får uppleva något nytt, säger Jessica Westh, affärsutvecklare på Göteborg & Co för Höststaden och projektledare för Göteborg City Shopping.

I anslutning till sista tillfället för Spökbåten i Vallgraven, den 5 november, blir det spökparad, som börjar från Kungstorget klockan 14:00. Alla är välkomna att delta. Med hjälp av så många frivilliga deltagare som möjligt, är målet att, tillsammans med spökena och ungdomsorkestern Göta Lejon, slå sig in på Guinness World Records med världens längsta spökparad. Marschen startar från Kungstorget, går längs Kungsgatan, Kungshöjd och avslutas vid Esperantoplatsen.

– Bakgrunden till Spökparaden var att skapa något som är kul för barnfamiljer att uppleva på höstlovet i stadskärnan och som är gratis för alla att delta i. Idén om att även försöka slå ett världsrekord kändes klockren. Vem vill inte vara med på ett potentiellt historiskt ögonblick för Göteborg, frågar sig Jessica Westh.

För att delta i paraden behöver man vara utklädd till spöke. På tre ställen kommer barn och vuxna att kunna få hjälp med spöksminkning mot en mindre kostnad. Platser för ansiktsmålning är Kungstorget, Nordstan och i Haga. Som vårdnadshavare tar du eget ansvar för huruvida ditt barn är moget nog att delta i Spökparaden.

Göteborg City Shopping vill erbjuda roliga kostnadsfria upplevelser under höstlovet. Både Spökbåten i Vallgraven och Spökparaden arrangeras av Göteborg City Shopping i samarbete med Göteborg & Co.

Om Spökbåten i Vallgraven

När: 1, 3 och 5 november, klockan 12:00 – 13:00.

Var: Börjar och slutar vid Kungsportsplatsen, men stannar till med några minuters intervall vid olika platser.

Pris: Gratis.

Om Spökparaden

När: 5 november, klockan 14:00.

Var: Startar på Kungstorget och avslutas på Esperantoplatsen.

Pris: Gratis.

Om ansiktsmålning

När: 5 november, klockan 11:00 – 13:30 på Nordstadstorget och Per Erikssons plats i Haga, klockan 11:00 – 14:00 på Kungstorget.

Var: Kungstorget, Nordstadstorget och Per Erikssons plats i Haga.

Pris: 30 kronor för en liten sminkning och 50 kronor för en stor.

Ett urval av övriga spännande och kusliga höstaktiviteter i Göteborg:

Halloween på Liseberg – Liseberg

Creepy Science – Universeum

MysRysliga höstlovsveckor med massor av bus – Alfons Åbergs Kulturhus

Spionera mera på höstlovet – Maritiman

Spökvandring i Göteborg – Comedy Art Theatre

 

Vid frågor kontakta
Jessica Westh, Affärsutvecklare på Göteborg & Co
Tel:+46 (0)72-714 26 90
E-post: jessica.westh@goteborg.com

Foto: Peter Kvarnström/Göteborg & Co

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.