Vem har julens bästa skyltfönster?

Publicerat på Monday, November 30nyhet

Mellan 1a och 3e advent tävlar 43 verksamheter i Göteborgs innerstad om den bästa julskyltningen. Årets vinnare är upp till besökarna!

Söndag 29 november avtäcks alla juldekorerade fönster i innerstaden och därmed drar årets traditionsenliga julskyltningstävling igång.

– Det är en fantastisk uppslutning med rekordmånga deltagare i tävlingen som nu är inne på sitt femte år. Tillsammans gör verksamheterna allt för att skapa en fin atmosfär för besökarna under december, säger Erika Kern på Innerstaden Göteborg som arrangerar julskyltningstävlingen.

Det är besökarna som beslutar om julens bästa skyltfönster genom att sms-rösta. På alla deltagande skyltfönster sitter en tävlingsdekal med röstningsinstruktioner. Karta över de tävlande finns att se på www.innerstadengbg.se/jul.

– Vi vill ge besökaren positiva upplevelser. Det känns särskilt betydelsefullt nu när julen inte blir likt tidigare år på grund av Covid-19. Utomhus kan besökarna se alla juldekorerade skyltfönster på ett tryggt och säkert sätt, säger Lena Dalerup VD på Innerstaden Göteborg.

En jury utser två vinnare bland de som fått flest röster i kategorierna fristående verksamhet och kedja/varuhus. Restaurang Noot och Restaurang John Scott’s Palace sponsrar tävlingen med fantastiska priser så att vinnarna ska kunna fira med en ljuvlig middag tillsammans.