Vinbar öppnar i Saluhallen

Publicerat på måndag 23 oktobernyhet

Det lokala vineriet Wine Mechanics utökar och öppnar ny vinbar i Stora Saluhallen. Målet är att slå upp dörrarna innan årsskiftet.

– Saluhallen är starkt förknippad med lokalt mathantverk och hög kvalitet, något som också kännetecknar våra viner som görs i Gamlestan. De sista åren har flera bra krogar och barer etablerat sig i Saluhallen och vi hoppas kunna stärka platsen ytterligare, säger Kenneth Gustafsson, grundare av Wine Mechanics.

Wine Mechanics öppnade 2017 i ett gammal svinstall i Slakthuset och blev då Skandinaviens första urbana vineri. Nu utökar de och öppnar en vinbar i Jerkstrands gamla lokal i Stora Saluhallen.

– Saluhallen har alltid varit en central plats för matälskare och är en viktig del av Göteborgs kulturarv. Med Wine Mechanics nya vinbar hoppas vi föra den traditionen vidare samtidigt som vi erbjuder något nytt och spännande för våra besökare, säger Amanda Lindström, fastighetsförvaltare på Higab.

Urbant vinsortiment
I vinbaren kommer Wine Mechanics att lägga stort fokus på sina egna urbana viner som kommer serveras på flaska, burk och kran.

– Det kommer bli en avslappnad vinbar med schysst, vinvänligt käk men också ett ställe att snacka vin och lokal vinproduktion, säger Kenneth Gustafsson.

Nu pågår arbetet för fullt med att iordningsställa vinbaren och målet är att den ska öppna innan årsskiftet.

Källa: Higab
Foto: Peter Kvarnström/Göteborg & Co

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.