Vinnare julskyltningstävling 2022

Publicerat på fredag 16 decembernyhet

Mellan 1-15 december har verksamheter i innerstaden deltagit i den årliga julskyltningstävlingen som arrangeras av centrumföreningen Innerstaden Göteborg. Tävlingen som är inne på sin sjunde omgång ska locka till besök och bidra till en välkomnande julstämning i innerstaden. Besökare har röstat fram sina favoriter och juryn har sagt sitt. Nu står det klart att Ellos home på Korsgatan 13 tar hem vinsten i kategori kedja och vinnare i kategori fristående verksamhet är Galleri Home Design på Kungsgatan 9A.

– Vi är jätteglada! Det är alltid kul med vinst och att vi lyckades förmedla vår vision att julen är en varm högtid för omtanke, vilket också framgått i juryns motivering, säger Sofia Wallqvist, butikschef Ellos home.

– Det är jättekul naturligtvis, det har varit en rolig och kreativ process. Extra kul att se det hela vägen från vår vision till resultatet. Vi ville fokusera på hantverk och natur som speglar butiken. Det har också varit roligt att se alla verksamheter som engagerat sig och bidragit till en fin jul i innerstaden, säger Sahar Hariri, Galleri Home Design.

Ellos home, juryn motiverar:
”En sagolik julkänsla som påminner om barndomen där fantasin flödar fritt. Hela fönstrets djup och höjd är nyttjat för att på ett kreativt sätt visa upp kontrasten mellan julen inomhus och utomhus vilket ytterligare förstärks av ljussättning och dekor även utanför butiken.”

Galleri Home Design, juryn motiverar:
”Julskyltningen visar lekfullt och inspirerande upp mattor på ett nytt och kreativt sätt. Fönstrets djup och dimensioner förstärks av belysningen som skapar en mysig julvärld. Som åskådare blir man överraskad av detaljrikedomen och upptäcker nya saker i varje hörn.”

Ellos Home får nu fira med en trevlig middag på Avalon Hotel och Galleri Home Design får en historisk visning och middag på Hotel Eggers. Även besökare som röstat har i år haft möjlighet att vinna en hotellnatt på Elite Plaza Hotel.

– Vi ser att tävlingen växer och utvecklas för varje år. Bidragen håller en hög kvalité och deltagarna har engagerat sig och nått nya kreativa höjder i årets tävling. Juryn upptäckte i flera fönster att verksamheterna varit väldigt generösa och detaljrika för att skapa en extra fin julkänsla för besökaren, säger Lena Dalerup, vd Innerstaden Göteborg.

Exempelvis kunde man hos Guldsmedsmästarn’n titta in i en lekfull miniatyrvärld, hos Synoptik på Kungsgatan glittrade fönstrets alla hörn och hos Ströms har man anammat julstadens tema ”hjärtat” på ett kreativt vis.

Årets jury
Christina Mattsson, Din Färg & Stil (vinnare fristående 2021).
Pernilla Kamph, Granit (vinnare kedja 2021)
Annica Ericsson, ägare Almedalsmagasinet.
Anna Forsgren, vd Alfons Åbergs Kulturhus.
Lena Dalerup, vd Innerstaden Göteborg.

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.