Lotta Engberg leder allsång på Barnens Dag 4 maj

Publicerat på torsdag 2 majnyhet

Lördag 4 maj bjuder Innerstaden Göteborg in till en folkfest med barnen i centrum. Barnens Dag 2024 har ett fullspäckat och inkluderade program med något för alla. Mark Levengood, ambassadör för UNICEF Sverige, är åter konferencier för programmet i Bältespännarparken. Nytt för i år är att han får gott sällskap av Lotta Engberg, som intar stora scenen för att leda allsång med barnen.

Över 100 programpunkter
Barnens Dag arrangeras för sjätte året och syftar till att ge barn och deras familjer en minnesvärd dag tillsammans i Göteborgs innerstad. Evenemanget äger rum över hela innerstadens område med nio evenemangsplatser och över 100 programpunkter, vilket är det största kostnadsfria evenemang som Innerstaden arrangerar. Utöver allsång med Lotta Engberg kan besökare också se Oscar Stembridge uppträda, UNICEF:s barnkör framför en Disneyshow på scen, prova-på aktiviteter, träffa räddningstjänst och polis, A-lagsspelare från GAIS, teater från Alfons Åbergs Kulturhus och mycket mer. Mark Levengood leder programmet i Bältespännarparken från kl.13.00-15.00 För de lite äldre barnen finns det mycket att uppleva i NextGen Park på Esperantoplatsen.

Årets program framtaget tillsammans med barn
Årets fokus är barns rättigheter och att ge barn i Göteborg med omnejd möjlighet att vara med och påverka utbudet under Barnens Dag. Tillsammans med FN-föreningen i Göteborg har det arrangerats workshops på skolor. Barn har fått lära sig om barnkonventionen och fått tillfälle att framföra sina önskemål inför Barnens Dag.

– Vi har lyssnat in barnen! Årets evenemang har något för alla och vi är väldigt glada för det fina programmet vi kan presentera. Innehållet har tagits fram tillsammans med barn i och runt Göteborg, allt från TV-spel, träffa kända fotbollsspelare och dans har inkommit som önskemål från de över 200 barn som varit med och skapat evenemanget, säger Elin Dahlbäck, projektledare Innerstaden Göteborg.

UNICEF Sverige
Innerstaden Göteborg arrangerar åter Barnens Dag 2024 tillsammans med UNICEF Sverige, som likt föregående år har en central roll i evenemanget.

– Vi är glada att återigen vara en del av Barnens Dag i Göteborg. Barnen är inte bara vår framtid, de är här och nu och en avgörande del av stadens framtid och välmående. Därför är det så roligt att Innerstaden Göteborg sätter barnen i centrum. Med ett spännande program ser vi fram emot att möta och samtala med barn, och vuxna, under dagen och dela både glädje och kunskap inte minst om barns rättigheter, säger Pernilla Baralt, generalsekreterare UNICEF Sverige

Stort engagemang från samarbetspartners
Evenemanget arrangeras i samverkan med ett stort antal fastighetsägare och verksamheter i innerstadens område, samt externa eventaktörer och partners.

BARNENS DAG 2024

Lördag 4 maj, kl.10.00-17.00.
Evenemanget är gratis att besöka och öppet för alla.
Mer information och hela programmet finns på hemsidan.

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.